Period posla: 2008
Klijent: BTS plus i Tomić Srđan
Lokacija: ul. Saveznička, Aranđelovac
Srbija
Opis: Idejni i glavni projekat Izgradnja
Bruto površina: 622 m2
Status: Izveden

Kao suinvestitori smo na ovom objektu prošli kompletan proces nastajanja jedne, u potpunosti opremljene poslovno-stambene zgrade, od dobijanja papira, finansijske konstrukcije, projektovanja, nabavke materijala, angažovanja radne snage, izvođenja svih radova, dobijanja upotrebne dozvole, knjiženja i konačno prodaje stanova. Znanje koje smo stekli ugrađujemo u svoje projekte i kuće naših investitora.

Pošto se radi o dogradnji započetog objekta, projektovanje je, u oblikovnom i funkcionalnom smislu, u velikoj meri određeno postojećom strukturom. Dato rešenje je nastalo u pokušaju da se uprkos teškom problemu dogradnje gabarita u osnovi i po visini, dobije jedinstvena celina koja ničim ne otkriva istoriju svog nastanka.

Zbog velike visinske razlike i izdignutošću u odnosu na susedne parcele, postojala je opasnost da novi objekat svojom veličinom ugrozi panoramu lokacije. Iz tog razloga je cilj bio da se oblikovanjem razbije, inače funkcijom i parcelom diktirana kompaktna kubična masa.

Ovo je postignuto razdvajanjem na dva kubusa koji se međusobno prožimaju i razdvajaju u vidu traka sekundarne plastike na fasadama.