Period posla: 2008
Klijent: d.o.o. Termag Aranđelovac
Lokacija: Han Pijesak
Republika Srpska
Opis: Idejno urbanističko rešenje
Status: Nerešen

Priroda je na ovom mestu podarila najbolji vazduh i najčistiju prirodu u Evropi. Rekonstrukcijom i dogradnjom hotela u Han Pijesku pokušavamo da iskoristimo te neprocenjive potencijale zemlje i vazduha i da ih dopunimo trećim elementom koji nedostaje – vodom. Veliki plivački bazen i kompleks sauna, ili ruskih banja nude spoj moćnog okrepljujućeg dejstva na ljudski organizam, zdravlje, koje je nesumnjivo najtraženija roba na svetskom tržištu.

Rekonstruisani hotel „Gora“ po ugledu na savremene hotelske komplekse predstavlja grad u gradu i obuhvata u sebi konglomerat funkcija spa-centra, šoping mola, rekreativnog centra (bazen) i visokog standarda smeštaja i ishrane. On u potpunosti zadovoljava visoke standarde savremenog hotelskog gosta koji očekuje kompletan i vrlo koncentrisan tretman u cilju svog odmora, relaksacije i zabave.

Pored standardnog hotelskog smeštaja, za romantike, ljubitelje tradicije i prirode, predviđen je park „gostinskih konaka“, smeštajnih jedinica u etno stilu ušuškanih u šumici pored hotela koji nudi nešto posebno – osvrt na prošlo utemeljeno duboko u vremenu, drvo, kamen, toplinu ognjišta i neposredan konakt sa prirodom. Kao što prirodu pokušavamo da dogradimo novim elementom – vodom, tako i lokalno iskustvo obogaćujemo novim načinom njenog korišćenja – u vidu vrele pare, čime našem konaku dodajemo nešto slično ruskoj banji.